Kinderboeken

Van boswachter tot YouTuber

LEGO ontwerper, astronaut, gamedesigner, YouTuber of danseres Zoveel beroepen om uit te kiezen. Wat zou jij willen?

In dit boek vertellen mensen met een niet-alledaags beroep op een begrijpelijke manier over hun werk. Wat is er leuk aan? Maken ze wel eens spannende of gekke dingen mee? Hoe zijn ze in zulk werk terecht gekomen? En wat moet je goed kunnen om het werk te kunnen doen.

In dit boek staan heel veel interviews met bekende, minder bekende en anonieme Nederlanders die één ding met elkaar gemeen hebben: Ze hebben allemaal geen gewoon, maar wel een heel erg leuk of interessant beroep.

Ook voor kinderen die later een heel gewone baan willen hebben is het leuk om te lezen wat er allemaal voor beroepen zijn in Nederland. Wel eens gehoord van een ijsbergbeklimmer bijvoorbeeld? Of een tornadojager?

Verder kom je heel veel te weten over de inhoud van een beroep. Hoeveel moet je oefenen voordat je als F-16 piloot naar Irak of Syrië afreist? Hoe komt een goochelaar aan zijn trucs? Mag een LEGO ontwerper de hele dag met LEGO-blokjes spelen? In welke auto rijdt een geheim agent? En snoept een patissier van alle taartjes?