Kinderboeken

Het te gekke geldboek

Arme sloebers, sluikse oplichters, rijke stinkers, welvarende weldoeners en handige hackers, in dit boek komen ze allemaal voorbij. Je leest over een mysterie met cryptomunten, belasting op plas, tulpenbollen waar je een huis mee kan kopen, de zelfverzonnen munt noppes en een kluis vol goud.

Dit boek staat vol spannende verhalen die een dingen met elkaar gemeen hebben. Ze gaan over geld. Je leert dat cash handig kan zijn maar ook gekmakend, waardevol of juist waardeloos, onbelangrijk of juist belangrijk, spannend, plezierig, stressvol of bijzonder. Eigenlijk is geld van alles. Maar een ding is het niet: Saai!

Het grote mysterieboek

Wel eens gehoord over een oude brug in Schotland, waar al tientallen honden zomaar vanaf zijn gesprongen, de afgrond in? Een enorme goudschat verstopt in een trein onder de grond? Vliegtuigen, schepen en mensen die zomaar verdwijnen in het niets? Een moordenaar die brieven in codetaal stuurt aan de krant? Een ontsnapping uit de gevangenis waar niemand uit ontsnapt? Dit boek staat vol verhalen over mysterieuze dingen die op deze aardbol gebeuren. Soms eng, soms spannend, soms grappig – maar altijd raadselachtig. Geheimzinnige zaken waar zelfs de knapste koppen geen verklaring voor kunnen bedenken.

Dit is een boek vol fascinerende verhalen. Geen van de mysteries in het boek zijn opgelost. Ben jij degene die op onderzoek gaat een de oplossing bedenkt voor de vreemde zaken die hierin staan?

Dit boek geeft je aanwijzingen, maar geen oplossingen. Want ook de schrijfster van dit boek kan de mysteries niet verklaren. Sommige dingen zullen altijd raadselachtig blijven.

Het is spannend van begin tot eind, bevat veel feiten en zet kinderen aan tot denken en puzzelen.

Van boswachter tot YouTuber

LEGO ontwerper, astronaut, gamedesigner, YouTuber of danseres Zoveel beroepen om uit te kiezen. Wat zou jij willen?

In dit boek vertellen mensen met een niet-alledaags beroep op een begrijpelijke manier over hun werk. Wat is er leuk aan? Maken ze wel eens spannende of gekke dingen mee? Hoe zijn ze in zulk werk terecht gekomen? En wat moet je goed kunnen om het werk te kunnen doen.

In dit boek staan heel veel interviews met bekende, minder bekende en anonieme Nederlanders die één ding met elkaar gemeen hebben: Ze hebben allemaal geen gewoon, maar wel een heel erg leuk of interessant beroep.

Ook voor kinderen die later een heel gewone baan willen hebben is het leuk om te lezen wat er allemaal voor beroepen zijn in Nederland. Wel eens gehoord van een ijsbergbeklimmer bijvoorbeeld? Of een tornadojager?

Verder kom je heel veel te weten over de inhoud van een beroep. Hoeveel moet je oefenen voordat je als F-16 piloot naar Irak of Syrië afreist? Hoe komt een goochelaar aan zijn trucs? Mag een LEGO ontwerper de hele dag met LEGO-blokjes spelen? In welke auto rijdt een geheim agent? En snoept een patissier van alle taartjes?