Home > Gezondheid / psyche / lifestyle > Onder mama’s vleugels
Gezondheid / psyche / lifestyle

Onder mama’s vleugels

Nestblijvers: de groep dijt uit. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen het ouderlijk huis verlaten is gestegen tot gemiddeld 24,6 jaar. ,,Als er vrienden langskomen, hangen we op mijn eenpersoonsbed.”

Desirée Boom is 33 jaar oud en woont nog bij haar ouders thuis in Hoogeveen. ,,Ik heb nooit een baan met een vast contract gekregen. Ik werk als zelfstandig fotograaf en evenementenplanner. Ik zou wel een eigen huis kunnen krijgen via de woningstichting, maar en mijn inkomen was nooit hoog genoeg om huur te kunnen betalen. Eigenlijk vind ik het ook gewoon heel erg gezellig om thuis te wonen. Er is altijd iemand, we eten met elkaar en we hebben dezelfde interesses dus altijd wat om over te praten. We gaan ook nog steeds met z’n allen op vakantie. Mensen vinden het soms raar, maar ik vind het vooral gezellig.
Het enige nadeel eigenlijk is ruimtegebrek. Ik slaap nog steeds op de kamer waar ik als kind ook in sliep. Dat is niet heel groot, ongeveer drie bij vier. Als er dan vrienden langskomen zitten we wel krap, een beetje hangen op het bed. Toen ik een vriendje had bleef hij ook bij mij in het eenpersoonsbed slapen. Soms zijn mijn ouders er niet of gaan ze weg, dan kunnen we gewoon in de woonkamer zitten.
Mijn ouders en ik houden altijd rekening met elkaar, dat hoort bij het samenwonen. Degene die het eerst thuis is kookt. Ik bel mijn moeder als ik niet mee-eet en we maken nooit ruzie over bijvoorbeeld de televisie. We hebben ook meerdere tv’s en een tablet dus dat is niet zo lastig. Als ik tijdelijk goed verdien betaal ik kostgeld. Niet veel hoor, rond de 75 euro. Verder kan ik lekker sparen.
We dromen er wel eens van om een groot huis te kopen en daar lekker met z’n drieën te gaan wonen. Een huis waarbij ik een eigen ingang heb en een eigen woonkamer. Dan woon ik semi op mezelf, maar wel fijn bij mijn ouders. Dat zou ideaal zijn.”

Geef een reactie